Svensk klassisk massage

Klassisk massage som bearbetar ömmande, stela muskler. Sänker stressen i kroppen, ökar cirkulationen och gör dig smidigare och mer avslappnad. Anpassas efter kundens behov och önskemål. Vid behov används även Koppning.

Behandlande massage

En tuffare och mer djupgående massage för dig som tränar mycket. Påskyndar återhämtningen. Individuell behandling som kombineras med triggerpunktsbehandling och stretching. Vid behov används även Koppning och Kinesiotejp.

Gravidmassage

Diplomerad Terapeutisk Gravidmassör

Gravidmassagen är framtagen för att hjälpa dig med besvär som kan uppstå under eller efter en graviditet.
Att vara gravid innebär en stor förändring för kroppen vilket kan skapa många olika sorters besvär.
Tillsammans lägger vi upp en bahandlingsplan utifrån anamnes och utförliga tester.

Under massagen får du ligga på en speciell gravidkudde som gör att du kan ligga på mage, något som är mycket uppskattat.

Jag hjälper dig med:
• Värk i nacke, skuldror, rygg, armar eller ben.
• Svullnader i händer, armar, ben eller fötter.
• Stress
• En stud för dig själp att slappna av.

Min vidareutbildning steg 1, har jag genomfört hos Behandlingsteam John Carrier i Stockholm

Har du frågor eller är intresserad av att boka når du mig på 0760-587037, pgmassageterapi@gmail.com

Käkledsbehandling

Tecken på besvär med käkleden kan vara att du gnisslar tänder på nätterna, spänningshuvudvärk, svårt att öppna munnen eller tugga på ena sidan. Knäppningar när du gapar kan förekomma. Käkleden kan kännas stel och/ eller smärtsam. Inte sällan kommer besvären med käkleden i kombination med nackvärk.
I en käkledsbehandling går jag igenom käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen behandlas. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas.

Medicinsk laser

Vad är laserterapi?

Laserterapi är en riskfri och smärtfri metod att behandla smärttillstånd, inflammationer och problem i muskler, senor, leder, m.m. Terapeutisk laser sätter igång kroppens egen naturliga självläkning.

Vad är en laser?

En laser är en ljuskälla som avger ytterst rent ljus. Med rent ljus menas här att ljuset har en enda våglängd.

I mitt fall använder jag en MID-LITE 904 nm med 3 prober och ett behandlingsdjup på ca 4-5 cm. Klass 3B. En laser som stimulerar cellfunktioner. Sådana lasrar kallas ofta för medicinsk laser, biostimulerande lasrar eller lågeffektslasrar.

Hur behandlar man?

Laserljuset kommer ut från ett handstycke, även kallat prob. Man håller då bara änden av proben i kontakt med hud mot det ställe som önskas behandlas. Beroende på lasertypen i fråga och vävnadstyp så tränger ljuset in olika djupt i vävnaden. Andra behandlingsfaktorer är hur djupt in problemet sitter eller hur stor yta man behandlar.

Vad är det som händer?

De flesta har någon gång sett, att om man håller handen framför en ficklampa så går en del av lampans ljus genom fingrarna, speciellt rött ljus. På väg genom handen träffar ljuset våra celler. Detsamma gäller laserljus. När man belyser med laser ger ett energiupptag i cellen som visat sig påverka cellens funktioner positivt. Detta kan till viss del jämföras med fotosyntes där växterna tar emot solljus. Väldigt förenklat kan man säga att när man belyser med laserljus så påverkas celler och vävnad till läkning.

Vilka effekter ger energiupptaget i cellen?

  • Stimulerar cellfunktioner (immunförsvaret).
  • Minskar smärta.
  • Reducerar inflammation.
  • Reducerar svullnader och ödem.
  • Främjar läkning.

Gör det ont?

Laserbehandling är avslappnande. Vid behandling av smärtproblem kan det ibland hända att smärtan kan öka efter 6 - 24 timmar efter en behandling. Detta beror på att laserljuset sätter igång läkningsprocesser. Det är bra om så sker för då vet man att patienten reagerar på behandlingen. Den brukar gå över efter ett antal timmar och ofta med mindre smärta än innan behandling.

Hur ofta och hur många gånger?

Man brukar behandla tätare i början (var 2:e - var 7:e dag) och sedan med allt längre intervall när läkningen kommer igång. En behandlingsomgång kan sträcka sig över 1 - 5 behandlingar beroende på patientens mottaglighet och på hur länge problemet funnits samt typen av problem. Kroniska problem kräver i regel fler behandlingar än akuta problem och skador. Akuta problem kan med fördel behandlas 1-2 gånger per dag i början.

Finns det några risker?

Några egentliga kontraindikationer finns inte. Mediciner brukar inte vara negativa att kombinera med laserbehandling.

Koppning / Cellulitbehandling

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som har blivit mycket populär.
Koppning är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage. Med koppningsmassage kan du även läka ut hudbristningar samt förebygga/behandla celluliter.
Jag använder mig av silicon koppor och det vakuum som bildas ökar blodgenomströmningen och bidrar till att transportera bort slaggprodukter i bindväven.
Koppning ger ökat välbefinnande och används ofta vid muskelspänningar, senfästesinflammationer, celluliter och för att öka cirkulationen.

Viktigt: Undvik koppning om du lider av hjärtproblem, högt blodtryck, är diabetiker, strokepatient, gravid eller äter blodförtunnande medel.